έως 20.03.2023

Στις 20/03 στην Εθνική Γλυπτοθήκη, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο χώρο που διενεργούνται οι εργασίες συντήρησης του ζωγραφικού έργου του Charles Luis Lucien Muller, με τίτλο «30η  Μαρτίου 1814».  Πρόκειται για ένα έργο εμβληματικών διαστάσεων(4,45 x 8,45 μ) το οποίο αυτή την περίοδο συντηρείται προκειμένου να αναρτηθεί στο κεντρικό κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου (ΕΠΜΑΣ).


Charles Luis Lucien Muller,  «30η  Μαρτίου 1814», 4,45 x 8,45, λάδι σε μουσαμά, Συλλογή Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, δωρεά Αλεξάνδρου Κιτροέφ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μέρος της διαδικασίας συντήρησης του και να ενημερωθούν σχετικά με τις ενέργειες συντήρησης που απαιτούνται προκειμένου να εκτεθεί.

Ξενάγηση από:

  • Συραγώ Τσιάρα, Διευθύντρια της ΕΠΜΑΣ
  • Έφη Αγαθονίκου Προϊσταμένη Διεύθυνσης Συλλογών Μουσειολογικού και Καλλιτέχνικού Προγραμματισμού
  • Αγνή Τερλιξή, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Συντήρησης και Αποκατάστασης Έργων Τέχνης της ΕΠΜΑΣ
  • Μέλη Διεύθυνσης Συντήρησης και Αποκατάστασης Έργων Τέχνης της ΕΠΜΑΣ

Ημερομηνία: 20 Μαρτίου 2023

Ώρα: στις 11:00 και στις 13:00

Κρατήσεις: 2107709855, 08.00-15.00

Λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Για τις ανάγκες του έργου κατά τη διάρκεια της δράσης θα γίνει λήψη βίντεο

Εθνική Γλυπτοθήκη Λεωφ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, Αθήνα 115 25

©Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Φωτογράφιση Σταύρος Ψηρούκης

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος με το ακρωνύμιο ΠΡΩΤΕΑΣ  (Δράση Εθνικής Εμβέλειας, Ερευνώ- Δημιουργώ Καινοτομώ Β’ κύκλος, κωδικός έργου Τ2ΕΔΚ-02428) το οποίο έχει ως στόχο να φέρει το ευρύ κοινό πιο κοντά στο έργο του συντηρητή και του ερευνητή έργων τέχνης. Η ΕΠΜΑΣ είναι ο φορέας πολιτισμού του έργου, στο οποίο συμμετέχουν και  τρία Ερευνητικά Ινστιτούτα: (i) το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) με τα εργαστήρια Πληροφοριακών Συστημάτων και Μηχανικής Όρασης και Ρομποτικής, (ii) το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ με το Εργαστήριο Εφαρμογών Φωτονικής στην Πολιτισμική Κληρονομιά, και (iii) το Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής  με το Εργαστήριο Φασματοσκοπίας Ακτίνων Χ από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Επίση συμμετέχουν και δύο εταιρείες, η Printec Ελλάς Μ.Α.Ε. και η Up2Metric Ι.Κ.Ε.

Κύρια φωτογραφία: Στα παρασκήνια της Εθνικής Πινακοθήκης: μία γρήγορη ματιά στη συντήρηση του έργου του Charles Luis Lucien Muller «30η  Μαρτίου 1814»
Φωτογραφίες: seagull space για την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου